NFT(Non-fundigble token): een niet-inwisselbaar, dus uniek digitaal eigendomscertificaat. Dit certificaat kun je digitaal creëren en koppelen aan digitale bestanden zoals een afbeelding, video etc. Het digitale bestand wordt vervolgens gekoppeld aan een blockchain. De blockchain maakt het mogelijk om te bewijzen dat het digitale bestand, dus de NFT eigendom van jouw is.  Als u zich afvraagt ​​waar u NFT kunt kopen, bent u hier aan het juiste adres. Hier zijn de top 5 beste NTF-marktplaatsen.

NFT opensea

1.Opensea NFT Marktplaats

OpenSea is de grootste NFT-marktplaats van dit moment. Het biedt een breed scala aan NFT’s van kunst, domeinnamen, ruilkaarten tot verzamelobjecten.

De grootste voordelen van OpenSea zijn:

  1. De laagste fee binnen de NFT-marktplaatsen
  2. Verschillende type verkoop strategieën zoals vaste prijs, hoogste bod en aanbiedingen met dalende prijzen
  3. Verschillende ‘crypto-currencies’ waarvoor je een NFT kan verkopen.
  4. Geen ‘gas-fee’ voor het hoogste bod. Let op: Pas wanneer OpenSea de gas fee betaalt, wordt de verkoop afgerond.
  5. Het in één een keer verkopen van een bundel NFTs.

Naast de voordelen, is er ook één groot nadeel van OpenSea. Iedereen kan zijn NFTs verkopen op OpenSea. Artiesten worden niet geverifieerd. Hierdoor staat er extreem veel NFTs op met weinig toegevoegde waarde. Echter is het grootste gevaar dat je een NFT koopt van de niet-originele-eigenaar.

NFT Rariblr

2.Rarible NFT Marktplaats

Rarible is een NFT-marktplaats die redelijk te vergelijken is met OpenSea. Rarible heeft ook een breedt scala aan NFTs van kunst, verzamelobjecten, in game items, muziek tot domeinnamen. Het grote verschil met OpenSea is dat Rarible eigendom is van de gebruikers. Dit is tevens het grote voordeel van Rarible. De eigenaren houden de ERC-20 RARI vast voor macht te geven en beslissingen te beïnvloeden om uiteindelijk een actieve deelname te stimuleren. Je kunt RARI niet kopen op het Rarible platform. Het kan alleen worden verdiend door actief deel te nemen aan het platform. Rarible noemt dit ‘Liquidity Mining’.

Het Nadeel van Rarible is dat iedereen zijn NFT kan verkopen op het platform. Hierdoor bestaat de kans dat je een NFT koopt van de niet-originele-eigenaar.

NFT superrare

3.Superrare NFT Marktplaats

SuperRare heeft momenteel slechts een paar geselecteerde artiesten waarvan NFTs worden verkocht. SuperRare accepteert aanvragen van artiesten en moedigt nieuwe gebruikers aan om hun artiestenprofiel in te dienen vóór de volledige lancering in 2022. Alle artiesten die worden toegelaten dienen te voldoen aan artiestenrichtlijnen, waaronder het volgende: alle kunstwerken moeten een originele creatie zijn, waarvan verwacht wordt dat het een van je beste werk is. Het kunstwerk kan ook niet worden getokeniseerd of ergens anders op internet te koop zijn. Schending van deze richtlijnen kan leiden tot verwijdering van het platform. in vergelijkingen met OpenSea en Rarible weet je bij Superare zeker dat jet het originele kunstwerk koopt!

SuperRare voegt elementen van een sociaal netwerk toe aan het NFT-kunstplatformmodel. Dit betekent dat gebruikers hun favoriete NFT-makers en -verzamelaars kunnen volgen, leuk vinden en ermee kunnen communiceren.

NFT NIfty Gateway

4.Nifty Gateway NFT Marktplaats

Nifty Gateway werkt samen met topartiesten en merken om collecties van ‘limited edition’, hoogwaardige Nifties te creëren, exclusief beschikbaar op het Nifty Gateway platform. Nifty Gateway werkt samen met wereldberoemde artiesten zoals Michael Kagan, Steve Aoki, Giant Swan, Beeple, Paris Hilton en nog veel meer. Dit betekent dat niet iedereen NFTs kan verkopen op de Nifty Gateway platform. Nifty Gateway hanteert richtlijnen waaraan een artiest moet voldoen.

Elke NFT collectie wordt op een bepaald tijdstip (een drop) geopend en is slechts voor een beperkte tijd beschikbaar.

Nifty gateway streeft ernaar om wekelijks NFT drops te lanceren van bekende artiesten. Nadat de eerste drop voor een collectie is gesloten of uitverkocht, kun je alleen nog maar ‘nifties’ van die collectie op de markt krijgen.

 

Meest recente berichten: NFT Actueel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *