Er is een vrij grote daling van de NFT-verkoop sinds de recente piek van de markt, waarbij sommige rapporten de afgelopen weken een daling van maar liefst 90 procent aangeven! En terwijl veel crypto-speculanten aan het verliezende einde zijn van die snelle achteruitgang, zien anderen een toekomst waarin digitale verzamelobjecten en digitale goederen het internet overnemen.

NFT-marktplaats Rarible heeft woensdag een investering afgesloten van $ 14,2 miljoen. De investeerders zijn Venrock Capital, CoinFund en 01 Advisors. Rarible is een NFT marktplaats waar gebruikers digitale kunst kopen, verkopen en veilen. Het bedrijf heeft ook zijn eigen Rarible-token RARI waarmee gebruikers voorstellen kunnen doen en stemmen over de functies en kosten van het platform.

De startup Rarible zegt dat het $ 150 miljoen aan verkopen op het platform heeft bereikt sinds de lancering 18 maanden geleden.

NFT-startups hebben de afgelopen maanden grote bedragen opgehaald toen investeerders zich verenigden om vroege spelers in de ruimte voor digitale verzamelobjecten te steunen. OpenSea, een van de meest populaire NFT-hubs, heeft in het vroege voorjaar een financieringsronde van $ 23 miljoen opgehaald van Andreessen Horowitz en Naval Ravikant. In maart heeft de NFT-marktplaats SuperRare, die alleen op uitnodiging is uitgenodigd, een Series A van $ 9 miljoen opgehaald. Vorige maand heeft Bitski $ 19 miljoen opgehaald om de “Shopify of NFT’s” te worden.

Flow blockchain

Naast de investering, kondigde Rarible aan dat ze officieel samenwerken met NBA Top Shot-maker Dapper Labs om hun NFT-marktplaats naar Dapper’s Flow blockchain te brengen. Dapper Labs is begonnen met het uitbouwen van een indeling van NFT-platforms op zijn eigen blockchain, die minder en goedkoper is dan transacties op het Ethereum-netwerk, maar ook veel meer gecentraliseerd is. Rarible zegt dat ze deze overgang in de “volgende paar” zullen maken.

Het opstarten heeft brede doelen om de NFT-ruimte toegankelijker te maken voor gewone internetgebruikers, zoals het accepteren van creditcardbetalingen. “We hebben een wereld nodig waarin een NFT kan worden gemaakt en deze voor $ 5 kan verkopen aan zijn supportersgemeenschap, en waar een popicoon NFT’s kan gebruiken om op een duurzame nauw contact te leggen met haar miljoenenpubliek.

Meest recente berichten: NFT Actueel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *